Nieuwe SRC collega’s: Gabriëlla, Friso & Peter

In tijden van coronagolven en lockdown verwelkomden we bij SRC drie nieuwe collega’s bij onze development afdeling. Inmiddels zijn Peter, Gabriëlla en Friso bij iedereen bekende gezichten, zowel virtueel als op kantoor, en dus laten we ook graag jullie met hen kennismaken. Wat is hun werk bij SRC, wat geeft hen energie, en hoe was het opstarten in coronatijd? Lees snel verder.

Hoi Gabriëlla, Peter & Friso, even een kort voorstelrondje om te beginnen?

Gabriëlla: Hoi, mijn naam is Gabriëlla, ik ben 29 jaar en woon nu sinds 2 jaar in Hoorn. Ik ben getrouwd en trotse moeder van ons zoontje. Mijn vrije tijd breng ik dan ook het liefst met mijn gezin door. Verder ben ik dol op bordspellen en gamen! Bij ons thuis ben ik de persoon die het meeste gamet.

Peter:  Hoi, mijn naam is Peter, ben 51 jaar, en ik heb veel hobby’s die mij bezig houden: wandelen, schaken, schilderen, beeldhouwen, grafisch ontwerpen, 3D printen, programmeren, fotografie, 3d animaties, en filmen mét en zonder drone.

Friso:  Hoi, ik ben Friso, ik woon in de kop van Noord-Holland samen met mijn vrouw en twee kinderen. In mijn vrije tijd speel ik graag competitief darts, wat de afgelopen 2 jaar helaas amper mogelijk is geweest, en hou ik van een potje squash. Daarnaast ben ik al jarenlang vrijwilliger en bestuurslid bij de lokale wijkvereniging.

Bedankt voor deze korte introductie, en wat fijn dat jullie onze SRC collega’s zijn geworden. Jullie werken alle drie op de development afdeling, wat doen jullie daar?

Peter: Als ontwikkelaar werk ik bij SRC aan verdere uitbreiding van de software.

Friso:  Ik ben Software Developer, samen met de andere collega’s binnen het team werk ik aan het verbeteren en uitbreiden van het PIM systeem.

Gabriëlla: Ik ben dan weer werkzaam bij SRC als Software tester. Ik test de kwaliteit van de software en de nieuwe functionaliteiten. Ik controleer als het ware of Peter & Friso hun werk goed hebben gedaan 😉

Jullie kwamen bij SRC terecht in volle lockdownperiode, hoe was dat voor jullie?

Gabriëlla: Toen ik in november ’21 begon kon ik gelukkig op kantoor starten, maar lang heeft dat niet geduurd. Er kwam alweer een volledige lockdown aan. Dat maakte het best lastig om je collega’s en het bedrijf dan te leren kennen. Ik heb wel gemerkt dat SRC one big happy family is! Iedereen heeft ontzettend goed ondersteund bij het inwerken en de periode dat we thuis moesten werken. Collega’s waren goed te benaderen waardoor ik mij nooit buitengesloten heb gevoeld.

Peter: Ik vond het fijn dat SRC onze gezondheid en veiligheid als prio één had, dat vond ik erg goed. Niet omdat het ons opgelegd werd, maar er werd geluisterd naar hoe werknemers er mee om wensen te gaan.
Het werk ging tijdens corona gewoon door, onafhankelijk van waar iemand zit, dat maakte kennelijk toch niet zo veel uit. Dat had ik eerlijk gezegd nog niet eerder zo ervaren, en thuis werken, is voor programmeren wel prettig. Ik heb geen afleiding dan.

Friso: Starten bij een nieuw bedrijf midden in een lockdown periode is best een uitdaging. Gelukkig kon ik de eerste weken nog wel regelmatig op kantoor zijn waardoor je al wel een aantal collega’s leert kennen. Maar vrij snel ging SRC (weer) over naar volledig thuiswerken.

Technisch is het allemaal goed voor elkaar maar vooral het proeven van de sfeer en de cultuur in een bedrijf is erg lastig vanuit een thuiswerk situatie. Daarnaast hou ik ook wel van sociaal contact en werken met Teams is voor mij toch niet hetzelfde.

Hoe ben je uitgekomen bij de baan die je nu doet? Hoe zijn jullie bij SRC terecht gekomen?

Gabriëlla:

Voor SRC werkte ik als Software tester bij het bedrijf Chipsoft. Zij maken software voor de medische wereld ( EPD). Enig tijd geleden werd ik benaderd met de vraag of ik dichter bij huis wou werken. Dat wekte mijn interesse. Ik ben ook bij Chipsoft terecht gekomen doordat ik zelf een zorgachtergrond heb en Chipsoft mensen met medische kennis zochten die als tester aan de slag wilden! Na het eerste gesprek was er direct een klik! Zo startte mijn “test” carrière.

Peter:

Voor SRC zat ik meer in de industriële kant van software hardware besturing, en ook wat engineering, design en medische visualisaties, ik ben dus wel handig. Ik kon kiezen tussen een aantal banen, ik koos voor SRC omdat het werken aan van voor mij nieuwe technologie, mij aanspreekt.

Friso:

Ik ben mijn hele werkende carrière binnen de IT werkzaam geweest in verschillende rollen en functies zoals: programmeur, architect, manager van zowel ontwikkel- als operationeel beheer afdelingen en scrummaster/product owner.

Je kan dan ook wel zeggen dat IT mijn hobby en passie is.

Wat mij drijft is het uitdenken en creëren van oplossingen voor gebruikers waar zij blij van worden en beter, of prettiger, hun werk kunnen doen. Hiervoor is het ook belangrijk je in de inhoud te kunnen verdiepen.

De afgelopen jaren kon ik deze passie steeds minder kwijt in mijn toenmalige werk en mijn vingers gingen jeuken om weer echt wat bij te kunnen dragen. Toen heb ik besloten verder te kijken naar een plek waarin ik dit weer kon gaan doen.

SRC kwam in deze zoektocht op mijn pad. Het is een relatief klein bedrijf maar waar wel veel gebeurt. Dat betekent ook dat je niet maar één specifieke rol hebt maar ook op andere vlakken je bijdrage levert. Mijn opgebouwde ervaringen in de diverse IT-onderdelen kan ik hierin goed toepassen.

Hoe zien jullie jullie toekomst bij SRC voor jullie? Wat geeft je energie hier te werken?

Peter:

Als ontwikkelaar ga je meestal voor de puzzel en de eureka ervaring, en heb je er plezier in als alles op een logische manier werkt.

Daarnaast krijg je energie uit samenwerking ook al was het dan in quarantaine tijd, we Teamen, en hebben we leuk contact met elkaar. Voor nu richt ik mij vooral op het programmeren, maar ik vind het ook interessant om na te denken over hoe iets werkt vanuit user perspectief, en welke verbeteringen er mogelijk zijn.

Gabriëlla:

SRC biedt mij ontzettend veel uitdagingen. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling als de ontwikkelingen die er binnen het bedrijf plaats vinden. SRC staat niet stil, en dat motiveert mij.

Friso:

SRC is een nuchter no-nonsense bedrijf en dat past wel bij mij.  SRC heeft ook mooie ambitieuze plannen. Hier horen ook de nodige IT-uitdagingen en vernieuwingen bij. En ik denk dat ik met mijn kennis en ervaring hierin een goede bijdrage kan leveren.

Dankjewel Friso, Gabriëlla en Peter voor een inkijkje in de ontwikkelkeuken van SRC. We wensen jullie erg veel plezier in jullie SRC-carrière! Heb je zin gekregen in een nieuwe uitdaging? Bekijk dan hier de openstaande vacatures bij SRC.